Les Jan Ivar sine beste råd om Solskjerming

Fargerike Kongsberg er ikke bare en malingsbutikk. Jan Ivar Westli har arbeidet med solskjerming i over 12 år og kjenner faget og mulighetene til fingerspissene.

-Vi husker jo alle den gammeldagse rullegardina som spant rundt oppi toppen når du slapp den. Slik er det heldigvis ikke lenger, humrer Jan Ivar.

Se stort bildegalleri med inspirasjonsbilder nederst i denne artikkelen.

Spesialtilpasser solskjermingen til dine vinduer

Hos Fargerike Kongsberg blir solskjermingen spesialtilpasset dine eksakte mål og ønsker. Dette gir et godt og gjennomført resultat. I moderne boliger med store og litt annerledes vindusflater, er det ofte behov for skreddersydde løsninger. Dette kan våre eksperter hjelpe deg med.

-Dette er min «Bibel», sier Jan Ivar mens han blar gjennom produktpermen fra Luxaflex.

-Her er det tusenvis av kombinasjoner å velge mellom. Vi tilpasser alle varianter, med mål, stofftype og grad av gjennomlysning. På denne måten får du en perfekt tilpasset løsning for din bolig og dine vinduer.

Kan komponere hele rommet

Sammen med de andre ekspertene hos Fargerike Kongsberg kan Jan Ivar være med på å komponere hele rommet for deg.

-Det er dette som er morsomt å holde på med. Vi setter sammen en fargepalett og et «moodboard» for hele rommet. Her er det viktig å tenke på hvilke farger du har på veggene, møblene og interiøret. Deretter velges riktig type solskjerming ut i fra dette, forklarer Westli.

Les også: Kjærstin har fargelagt halve Kongsberg

Ikke bare en rullegardin

Dagens løsninger gir deg langt flere muligheter enn tidligere. Fra heldekkende, persienner inndelt i seksjoner eller elektriske alternativer med batteripakke og appstyring.

-Vi ser en økende etterspørsel etter motoriserte alternativer med appstyring, såkalte smarthus-løsninger. Her kan du koble solskjermingen opp mot sensorer som justerer seg automatisk etter lyset eller legge inn gitte tidspunkt. Om du ikke har mulighet til å koble disse til strømnettet, så får du disse også med oppladbare batteripakker med lang varighet, understreker Jan Ivar.

Jan Ivar sine tips til solskjerming:

  1. Det er vinduene og boligen som gir føringer på hvilken type solskjerming du kan velge. Ta eksakte mål mot glasset, i foringen eller på innsiden av list/vegg. Ta bilder av vinduene før du kommer til oss.
  2. Sjekk hvilken vei vinduet åpner seg.
  3. Hva er ditt behov for solskjerming i det aktuelle rommet? Soverom, stue, kjøkken? Hvilken grad av skjerming har du behov for?
  4. Hvilken type solskjerming ønsker du? Her er det mange varianter å velge mellom. Spør Jan Ivar om råd.
  5. Velg farger og materialer på solskjermingen. Skal solskjermingen komponeres som en del av rommet?

Stikk innom Jan Ivar hos Fargerike Kongsberg for en prat! Han kan garantert hjelpe deg. Se også utvalget fra Luxaflex her. Alle deres produkter har fem år garanti.

Gikk du glipp av denne? Ingen tvil om hvem som er best på farger i Kongsberg

Til inspirasjon, stort bildegalleri.