Ingen tvil om hvem som er best på farger i Kongsberg

Veronica Myran og samboeren Kenneth Lund Håvardsrud har sugd til seg kunnskapen som ligger hos Fargerike Kongsberg.

-Hjelpen har vært helt uvurderlig for oss, forteller paret.

Satte farger på drømmeboligen

Ved Gamle Kongsbergvei ligger det fine nybygde huset til Veronica og Kenneth. De nærmeste naboene er søsteren til Veronica på den ene siden og foreldrene på den andre.

─ Familien min eier mye av tomtene her, og da jeg arvet en av tomtene så ble det naturlig at vi bygde oss et hus her. Vi er veldig fornøyde og det er kjekt å kjenne naboen, sier Veronica smilende.

Da Veronica og Kenneth hadde fått tegnet huset sitt ferdig dro de rett til Fargerike Kongsberg for å se på farger. Det eneste de hadde satt farger på var kjøkkenet og paret hadde bare en vag idé om hvilke farger de ønsket seg i resten av huset. Drømmeboligen trengte å bli litt livligere.

─ Fargene vi har valgt er rett og slett de første forslagene Kjærstin viste oss. Hun har hjulpet oss med å finne riktige farger både utvendig og innvendig. Uten hennes hjelp hadde det blitt mange turer i malingsbutikken for å si det sånn, men hun fikset det på første forsøk, forteller Kenneth.

Harmoni i hele huset

Paret kom med mange ønsker og idéer til fargebruk. De ønsket å skal en koselig og rolig atmosfære i drømmeboligen.

─ Jeg har alltid vært glad i farger, spesielt gul og blå. Det var noe jeg virkelig ville ha i hjemmet mitt. Blått soverom! Det skulle jeg ha, og det fikk jeg, sier Veronica smilende.

I første etasje finner du inngangsparti, kjøkken og stue. Når du kommer inn i huset til Veronica og Kenneth blir du møtt av et luftig og åpent inngangsparti. Derfra finner vi veien inn til vaskerommet, bad og en elegant trapp opp til andreetasje.

─ Vi ønsket å male taket i gangen og stua, og gikk derfor for slette plater i taket. Vi fikk fine fargeprøver hos Fargerike, og endte med en litt mørkere gråfarge, sier Kenneth.

─ I begynnelsen forsøkte vi oss med grønn gang, men etter første strøk fant vi fort ut at dette slettes ikke var fargen for oss. Da ble det enda en tur på Fargerike for en fargeprat med Kjærstin, der vi raskt fikk hjelp til å finne riktig farge, som også ble blå, humrer Veronica.

Nøytralt og tidløst

Stilen paret har i sitt hus består av nøytrale farger som komplimenterer hverandre og skaper en lun og koselig stemning.

─ Vi har egentlig bare plukket ut de fargene vi likte og da ble det en helhet. Det er nok takket være kunnskapen til de på Fargerike at de fargene vi har valgt går sammen og komplimenterer hverandre, sier Veronica.

─ Vi er jo veldig glade i farger og var på tanken om å ha farger i stuen, men etter at vi pratet med Kjærstin gjorde hun oss oppmerksomme på at nøytrale farger passer med alt. Jeg er jo glad i å bytte dekor ting i forhold til årstider, så da blir det lettere å få alt til å fungere sammen.

Få farge inspirasjon her.

Kopierte den gamle fargen på Låven

Da det skulle bygges uthus og låve ønsket paret å kopiere den tradisjonsrike rødfargen som foreldrene, på nabotomten, hadde på stabburet sitt. Her måtte det litt etterforskning til for at fargen skulle bli korrekt.

-Vi trodde jo at denne rødfargen var ganske standard, men det skulle vise seg at denne fargen hadde gått ut på dato. Sammen med Kjærstin klarte vi likevel å finne frem til korrekt fargekode slik at vi fikk blandet denne spesielt for oss. Dette er vi er veldig fornøyd med, avslutter paret.

Les også: Kjærstin har fargelagt halve Kongsberg

Vakkert egenmurt ildsted. Faren til Veronica har murt opp parets ildsted. Flott og funksjonelt, med god plass til oppbevaring av ved.