Kjærstin har fargelagt halve Kongsberg

,

Kjærstin Darbo ved Fargerike (Vestsiden Fargehandel) brenner for å sette farge på folks tilværelse. ─Du får hjulpet kundene med å oppfylle drømmene deres, det er veldig givende, forteller Kjærstin. 

Fargelegger drømmene til Kongsbergfolket 

Hun er i sitt ess når hun får hjulpet kundene med å sette drømmene ut i livet. Hos Fargerike Kongsberg gir Kjærstin deg gode råd og tips til å sette farger på tilværelsen. 

─ Å kunne hjelpe kundene med å oppfylle drømmene deres er selve årsaken til at jeg driver med dette. Enten de har et stort eller lite prosjekt, utendørs eller innendørs. Det er veldig givende å hjelpe de med å realisere drømmen. 

─ Det hender jo også at kundene kommer tilbake for å vise meg bilder av det ferdige resultatet. Det er jo den beste tilbakemeldingen man kan få. Da veit du at du har truffet på rådene som ble gitt, forklarer fargeeksperten. 

Nesten 200 000 liter maling

Kjærstin undersøker datasystemet for hvor mye maling hun har solgt gjennom karrieren. Fasiten ligger et sted mellom 150 000 til 200 000 liter maling. Det er nok til å sette farge på halvparten av alle boligene i Kongsberg, med to strøk. 

─ Det skal jo sies at mye av dette også er innendørsmaling, men det er jo uansett helt enorme mengder med maling. Så mye at det nesten blir helt absurd, poengterer Darbo. 
 

Trendene som kommer tilbake igjen 

Kjærstin har i løpet av sine 36 år i bransjen sett mange trender komme og gå. Fra det fargesprakende 80- og 90-tall, hvitt og grått og til dagens duse og behagelige farger.  

─ I dag skal det være mye farger i hjemmene til folk, det er en helt tydelig trend. Det er utrolig givende å hjelpe folk med å finnen farger som passer med møbler, gulv og resten av boligen. Du ser at dagens fargevalg nok er litt mer duse i fargen enn det vi hadde på 90-tallet, selv om grunnfargene er mye av det samme. 

─ Sorgens kapitel, ja det var da alle skulle ha hvite vegger for 10-12 år siden. Alt skulle være hvitt! Nei det var noen kjedelige år på jobben. Dagens trender er så veldig mye mer inspirerende, forteller Kjærstin med et smil.  

Få inspirasjon til farger her.

Oppfordring til utbyggere 

Kjærstin forklarer at hun ser alt for mange nybygg i de samme fargene. Hun kommer med en klar oppfordring utbyggerne: 

─Når det bygges nye boligfelt så bør man tenke litt på dette med fargene til boligene. Det finnes jo ikke noe mer stusselig enn å se et helt boligfelt i en og samme gråfarge, det er rimelig trist. 

─Et eksempel på dette er boligfeltet på Hovdeplassen, der alle enhetene opprinnelig var grå. Vi har hjulpet de med å sette litt mer farge på boligene der oppe. Nå er de grønne, blå og grå. Det ble veldig fint, avslutter Kjærstin fornøyd. 

Les om hvordan Kjærstin hjalp Veronica og Kenneth til å velge farger til sitt nye hus.

Ønsker du hjemmebesøk av en spesialist fra Fargerike? Ta kontakt for å avtale når det passer for deg!

Kontaktskjema