Male snart? Les maler Helge Korbu sine male-tips!

,

Maler Helge Korbu har jevnlig holdt en malepensel siden han var 15 år. Interessen og kunnskapen han fikk da, gjorde han like greit business av i Helge Korbu AS.

Men selv en proffmaler trenger gode råd. Helge Korbu? Jo, han rådfører seg med Fargerike Kongsberg!


En diskusjonspartner for det beste resultatet

Vi møter han hos en kunde, rett før utesesongen tar sitt farvel.

– Vi er i siste innspurten av å male disse leilighetene i Olavas vei utendørs. Her males det fra rødt til en mørk grå farge. For å få et best mulig resultat, har jeg som vanlig rådført meg med Fargerike Kongsberg.

Ulike materialer krever ulik maling. Vanligst for mange er å male med vannbasert maling. Her, på slike store flater, hadde det tørket for raskt med et skjoldete resultat. Derfor har vi valgt å gå for den noe glemte oljemalingen.

– Fargerike Kongsberg er like mye en diskusjonspartner for å komme frem til gode løsninger, som de er gode på farger!

Fargerike Kongsberg har tyngden

Produkter forandrer seg hele tiden. Samarbeidet mellom Helge og Fargerike består – mange år senere.

– Selv faren til Ingar husker jeg! Når jeg kommer inn hit, er det som å treffe «gamle kjente». Ikke bare er kjemien på plass – her har jeg en sparringspartner; både for maling hjemme og hos kunder.

– For meg som profesjonell aktør, er gode produkter viktig. Hos Fargerike er jeg alltid trygg på at vi finner de beste produktene. Det har enda ikke slått feil! Malinga jeg bruker hjemme, anbefaler jeg også på oppdrag.

– Folka her kan utrolig mye om faget sitt. Er det likevel noe de skulle være usikre på, så kontakter de, de rette menneskene. Her later de ikke som, men sørger for at når du går ut døra – ja, da har du de rette produktene under armen. Ærligheten gir trygghet!Proffmalerens beste tips til deg som skal male innendørs i vinter!


1. Vått i vått med vannbasert maling

Merker du at penselen lugger når du maler? Resultatet kan fort bli flekkete. Om du kan, få gjerne de våte kantene til å møtes.

2. Detaljer først, deretter store flater

Med en fin pensel, gå over detaljer, hjørner og under lister først. Da er det lettere å gå raskere over store flater med en større pensel eller malingsrulle for et jevnere resultat.

3. Ikke spar pengene dine på pensler!

Har du riktig utstyr, blir jobben mye lettere. Helges favorittpensler er Jordan sin Håndverk-serie i størrelse: 15mm, 45mm og 70mm.

4. Kjøp ordentlig maskeringsteip

Gul eller blå teip? Her har alle sin favoritt. Helges favoritt for innendørs maling er blå maskeringsteip. Er du usikker, forhør deg gjerne med oss!

5. Filt til flerbruk – og gjenbruk

En rull med filt kan brukes til flere ting. Den suger godt opp maling ved eventuelt søl, og kan brukes om igjen. I tillegg er den gunstig for søl fra vannbasert maling. Riv eller klipp av en bit – og tørk i vei!

6. Maling til overs i bøtte?

Overfører du malingen i bøtte fra spann før du maler, har Helge et godt tips for å ikke sløse for mye. Avhengig av størrelse på bøtten, ta en søppelsekk eller matavfall pose før du heller malingen opp i bøtten. Når du er ferdig, holder du posen over det originale spannet malingen kom i, og snitter et hull i bunn av posen. Da unngår du at malingen må «reise» gjennom hele posen før den når spannet.

7. Forhør deg med fagfolk

Helge avslutter sine tips med et viktig ett: Er du usikker på noe – produkter eller prosess – forhør deg med folk som kan det. Vi hjelper deg gjerne!


Mye å huske på? Last ned eller ta «screen-shot» av våre huskelister:

La oss sette farge på hjemmet ditt!

Vi hjelper deg på reisen mot nymalte vegger og tak – eller gjenstander og møbler. Kom innom oss, eller ta kontakt via telefon og e-post. Velkommen til Fargerike Kongsberg!

Her finner du oss:

Berjasenter, 3611 Kongsberg

Telefon: 32 73 11 09

E-post: postmaster@fargerikekongsberg.no