Kongsbergs største utvalg av gulv

I rundt 20 år har Ingar på Fargerike solgt gulv til beboerne i Kongsberg. Nå har butikken på Berja Senteret et fullt sortiment av gulv.

Det er kanskje mye å tenke på når du skal legge nytt gulv. Den tradisjonelle parketten? Det rimeligere, men ikke nødvendigvis dårligere, laminatgulvet? Eller det bærekraftige korkgulvet? Under finner du Ingar fra Fargerike Kongsberg sine beste tips når det gjelder legging av nytt gulv.

Tidligere tømrer

– Som tidligere tømrer var jeg veldig opptatt av parkett og treverk. I nyere tid har jeg konvertert over til laminat og laminatets egenskaper som gulv, det er slitesterkt og vanntett.

– Det er en myte at laminat er så kaldt. Noe som nødvendigvis ikke stemmer om du velger riktig laminat. På de beste laminatene har designet og detaljene blitt veldig bra og overgår parketten på enkelte egenskaper.

Korkgulv, et miljøvenlig og bærekraftig alternativ.

Vokste opp over butikken

Butikken som tidligere hadde navnet Vestsiden Farvehandel har vært i familien til Ingar siden 1946. Tanta til faren til Ingar, Gro Heggtveit, drev butikken på Nytorvet fra 1946 og frem til 1964, da faren til Ingar tok over som butikksjef.

– Jeg vokste opp i 2. etasjen over butikken og hjalp allerede som liten til med vareplasseringer og å bære varer.

Siden 2005 har Ingar og de andre i butikken solgt gulv til innbyggerne i Kongsberg

– I 2004 ble vi en del av Fargerike kjeden, og fra 2005 begynte vi å selge laminat gulv. Nå har vi et fullt sortiment på gulv i Kongsberg, forteller Ingar fornøyd.

Det kan være mye å tenke på når man skal velge riktig gulv – spesielt når du kan velge mellom over 700 forskjellige varianter inne hos Fargerike.

– Det kan være mye å tenke på og ikke alltid så lett å bestemme seg. Jeg vil helt klart anbefale å komme innom oss for en prat. Her hjelper vi deg med å finne det beste gulvet for ditt behov.

Tips til hva du må tenke på når du skal legge nytt gulv

1. Oppmåling

Det er viktig å måle nøye, og husk dørstokker og lister. Du kan gjerne komme med en detaljert skisse til oss. Her er det viktig at du har et langt målebånd eller påkoster deg en lasermåler. Om det er problematisk kan vi komme og hjelpe til med å måle.

2. Underlaget

Det er også viktig at underlaget er plant og rett. Det vil først og fremst gjøre det enklere å legge gulvet. Hemmeligheten bak en god gulvfølelse er å velge riktig gulvunderlag. Dette er med på å forebygge fuktskader og forhindre knirking. Det er også lydisolerende mellom etasjer, og demper lyden av trinn.

3. Velg gulv etter behov

Først og fremst er det viktig å tenke på hva rommet skal brukes til. Gulv utgjør en veldig stor flate i hjemmet ditt. Det å velge riktig gulv er med på å påvirke hvordan du opplever alle fargetemperaturene i rommet. Noen ting som kan være viktig å tenke på er: I hvilket rom skal gulvet legges? Hva slags slitasje skal gulvet tåle? Er gulvet lett å legge? Er materialet egnet i kombinasjon med gulvvarme? Hvor mye vedlikehold krever gulvtypen?

4. Valg av riktig lister

Lister er med på å gi et helhetsinntrykk av et rom. Hos oss får du lister som er tilpasset fargene til gulvene.

5. Ta med deg prøver hjem

Hos oss kan du få låne med deg gulvprøver hjem. Dette er med på å gi et bedre helhetsinntrykk, siden gulvet kan se annerledes ut i hjemmet enn i butikken.

6. Hvordan legge gulvet?

De fleste kunder legger gulv selv. Det er ikke så vanskelig, men det er viktig med grundig forarbeid slik at gulvet får en rett overflate. Mange av gulvene er tilpasset slik at du skal kunne legge de med minst mulig verktøy. Hvis du skal legge parkett, laminat eller klikkvinyl er dette noen av verktøyene du trenger:

  • Slagkloss/hammer
  • Gulvunderlag
  • Kniv
  • Målestokk
  • Håndsag/stikksag
  • Avstandsklosser

Dette får du selvfølgelig kjøpt hos oss. Hvis du skulle ønske hjelp til å utføre jobben, har vi et samarbeid med mange erfarne og lokale håndverkere og gulvleggere.

Som tidligere tømrer var Ingar glad i parkett.

Trenger du en gulvprat?

Vi hjelper deg gjerne med å finne det beste gulvet til ditt behov. Kom innom oss før du bestemmer deg, så hjelper vi til med å finne din perfekte match!

Trenger du inspirasjon?