– Jeg har aldri likt å bruke ordet sjef, jeg har tillit til gutta mine og står ikke over dem med pekefinger

Tommy har vært i malerbransjen i snart 30 år. Faktisk var bestefaren hans en av de aller første som hadde malesprøyte i Kongsberg.

I mars 2021 startet han firma for seg selv og har nå sju ansatte.

– Jeg har vært med på malerjobber så lenge jeg kan huske, helt fra barneskolealder av og i nesten alle sommerferier.

Firma heter Maler og Beleggservice AS og driver med alt av maling innvendig og utvendig, gulvbelegg, tapet, tepper, avretting/flytsparkling av gulv.

– Da jeg først startet opp, var jeg spent på om det var nok å gjøre, men det har gått over all forventning. Det første halve året jobbet jeg over 300 timer i måneden. Det har vært tre hektiske, men spennende år, smiler Tommy.

– Jeg ser ikke på meg selv som noe mer verdt enn de andre som jobber her

For Tommy er det viktig å være en god leder. Ordet «sjef» liker han ikke å bruke.

– Jeg ser ikke på meg selv som noe mer verdt enn de andre som jobber her. For meg er alle like viktige. Jeg stoler på mine ansatte og er veldig stolt av teamet mitt. De er veldig nøye og ønsker og levere et så godt resultat som mulig.

Tommy er overbevist om at god kommunikasjon og tillit er nøkkelen til et godt arbeidsmiljø.

– Jeg tar stort sett med de ansatte på råd og lytter når de ønsker innkjøp av nytt utstyr og nye produkter. Det er viktig for meg å ikke stå over med pekefinger, men la de ansatte få være med i beslutninger som påvirker deres arbeidshverdag.

Innom Fargerike flere ganger i uka

En viktig ressurs for Tommy i beslutningene hans er samarbeidet med Fargerike i Kongsberg. Et samarbeid som startet tilbake i 1994. Han beskriver gjengen på Fargerike som en dyktig gruppe mennesker som har solid kunnskap om sitt fagfelt.

– Det har gått noen tusen liter maling. Jeg er innom Fargerike flere ganger i uka. De er en dyktig gjeng der borte som vet hva de prater om og har peiling på det de driver med. Jeg støtter meg på deres råd, og det er alltid hyggelig å komme innom i butikken.

Butikksjef for Fargerike Kongsberg, Ingar Råmunddal, og resten av gjengen på Fargerike er takknemlig for samarbeidet, og sier at de begge drar nytte av hverandres erfaringer.

– Det er viktig for oss med ærlige tilbakemeldinger fra fagfolk ute i felten som bruker produktene våre. Det opplever jeg at Tommy er god på å gi. Det gjør at vi er bedre rustet til å gi tips og råd videre til kundene igjen, forklarer Ingar.

– Det er alltid noe nytt å lære

For Maler og Beleggservice er det viktig å hele tiden holde seg oppdatert på nye produkter, malingstyper og tjenester.

– Selv om jeg har vært i bransjen i flere år, er det alltid noe nytt å lære. Fargerike har veldig god kunnskap om nye produkter som jeg må forhøre meg om å lære mer om. De er frampå og anbefaler meg å prøve nye produkter, forteller Tommy.

Ingar og Tommy har rukket å bli nære bekjente og prater ofte om deres felles hobby, jakt og friluftsliv.

– Oftest spør kundene våre om anbefalinger til håndverkere. Da er det viktig for oss å kunne anbefale håndverkere vi er trygge på at vil utføre jobben på en god måte. Vi kan trygt anbefale Tommy og «Maler og Beleggservice», smiler Ingar.

Nye lokaler

I løpet av 2022 vokste bedriften seg ut av lokalene de leide fra oppstarten i mars 2021 og flyttet inn i større lokaler i Skrimveien 8 på Kongsgårdsmoen. Der har de både kontorer, møterom, lager, med god plass til oppbevaring.

– Det har gått av seg selv

Maler og Beleggservice har flere store kunder og har blant annet gjort all den utvendige jobben med de gamle byggene på Fredheim skole for Ag Entreprenør AS. Andre samarbeidspartnere er Mesterbygg Numedal AS, RVS AS i Hokksund, Bergmannsbygg AS og PK Hus AS.

– Det har virkelig gått av seg selv. Vi har hatt så mye å gjøre siden oppstarten av firma, at jeg nesten ikke har visst hvor jeg skal gjøre av meg.

– Prosjektet på Fredheim var veldig spennende å jobbe med. Det var mye jobb og mange lag med maling som skulle skrapes før vi kunne starte med maling av bygningene. Byggene ble for øvrig malt med samme farger som de opprinnelig hadde.

For Tommy og kollegaene går det både i nybygg av forskjellige slag, men også rehabilitering, tilbygg og generelt ulike vedlikeholdsoppdrag.

– Favorittprosjekter er nye eneboliger. Det er alltid spennende. Nå er det trendy med listefritt, det er utfordrende, men også skikkelig gøy når man får det fint og klarer å tilpasse løsninger som passer i flere ulike hjem.