– Gulvet var grusomt, og kjøkkenet fungerte dårlig

, ,

Heidi Ellingsen har vokst opp i leiligheten på Lindbojordet i Kongsberg. Hun har bodd utenbys i over 20 år, men kom tilbake til barndomshjemmet i 2009.

Da borettslaget skulle pusse opp leilighetene, bytte tak, kledning og sette inn nye skap, bestemte Heidi seg for at hun like godt kunne ta resten av leiligheten også.

– Gulvet var grusomt, og kjøkkenet fungerte dårlig. Det hadde ikke vært gjort noe med siden 1966. Jeg hadde først tenkt til å gjøre alt nøytralt, men jeg er glad jeg ikke gjorde det, det hadde blitt kjedelig. Nå har min personlighet fått komme frem.

Stuen, kjøkkenet og badet i andre etasje er totalrenovert, samt at alle rom har fått et strøk med ny maling.

– Vi har byttet kjøkken, flyttet på veggen, tettet en gammel dør, ordnet ny spilevegg, malt vegger med effektmaling flyttet ovnen og kjørt Østlandet rundt for å få tak i riktig fliser til kjøkkenet, forteller Heidi engasjert.

I stuen har hun gått for Marcopolo sin effektmaling i sølv. Kjøkkenet har fått en gullvegg med samme malingstypen. Også bordbeina på et gammelt stuebord har fått et strøk med effektmaling.

– Det er egentlig bare å tørre å prøve å leke med malingen. Det er veldig gøy å male med effektmaling man kan få sitt helt eget preg på det man maler. Ei venninne av meg som var innom trodde det var tapet jeg hadde på veggen, fordi det så så levende og fint ut.

Drømmehjemmet

For tips og malingsråd har Heidi brukt Fargerike og Ørjan.

– Jeg har fått veldig god hjelp på Fargerike. Ørjan har kommet med mange gode råd, blant annet at man ikke må male effekt med rulle, men med pensel, da blir det mye bedre. Det er som å male med skum, penselstrøket blir effekten på veggen.  Også at man bare trenger ett strøk av den type maling, smiler Heidi.

Detaljer på kjøkkenet er valgt i gull, slik at det står i stil til den nye veggen og gullkranen.

– Det har blitt så utrolig fint, jeg har fått det akkurat slik jeg hadde drømt om, kanskje enda finere til og med. Min personlighet har virkelig kommet til rette og jeg er veldig stolt av resultatet.

I løpet av prosjektet røk varmtvannsberederen, så alt kostbart i leiligheten er nå nytt.

Peisovnen i stuen har også fått et malingsstrøk, og ser helt ny ut. Brannmuren er malt med kalkmaling som også har en spennende struktur.

– Det jeg sitter og vurderer nå, er om ikke neste prosjekt kanskje skal være å male med glitter, men vi får se, jeg får vente litt med mer oppussingsprosjekter nå, ler Heidi.

Men skynder seg å legge til at et nytt trekk til sofaen er allerede bestilt.

– Det blir kongeblå velur.

Det er Ag entreprenør som har stått for oppussingen av leiligheten.