Det hele startet med fargede brilleglass – nå hjelper Torild kundene med fargevalg til hjemmet

, ,

– Når kundene går herfra fornøyd, er det en god dag!

Torild Røkaas jobber som Farge- og interiørkonsulent hos Fargerike Kongsberg.

Hun har 32 års erfaring med kundebehandling fra tiden hun jobbet for Essilor og butikken Metro. Hos Essilor jobbet hun med brilleglass, fargede glass og kundebehandling. Metro var en kjøkken- og verktøybutikk.

Da butikkene ble lagt ned fikk hun jobben hos Fargerike. Men at det ble akkurat hos Fargerike var ganske tilfeldig.

– Jeg var innom her en dag å skulle handle, så spurte de meg om jeg kunne søke. Så gjorde jeg det, og siden har jeg blitt her, ler Torild.

– Å hjelpe kundene gir meg energi

Hun er faktisk en av de nyeste ansatte hos Fargerike Kongsberg, det til tross for at hun har jobbet her i hele tolv år.

– Først så tenkte jeg at jeg aldri kom til å greie å lære meg alt, og det er egentlig sant, man blir aldri utlært i den jobben her. Det kommer nye ting hele tiden, men det er også det som er så fint, det blir aldri kjedelig og man lærer hele veien underveis, smiler Torild.

At Torild brenner for jobben sin, er det ingen tvil om.

– Jeg syns det er veldig moro å hjelpe folk! Det å se og føle at kunden blir fornøyd, etter å ha fått hjelp til å planlegge et prosjekt, har bestemt seg for en farge, eller tapetsert en vegg, det gir meg energi. Det er aldri en kjedelig dag på jobb.

– Jeg kan hjelpe med alt fra fargevalg, til valg av tapet, spilevegger, gulv, interiør, tepper og planløsninger

Hva gjør egentlig en farge- og interiørkonsulent?

– Jeg kan hjelpe med alt fra fargevalg, til valg av tapet, spilevegger, gulv, interiør, tepper og planløsninger. Jeg gir råd og veiledning i butikk, men kan også komme hjem til deg og hjelpe deg hjemme, forteller Torild engasjert.

Hver enkelt kunde er unik og har ulike behov. Torilds jobb er å finne ut hva kunden egentlig ønsker, trenger og vil ha.

– Det viktigste jeg gjør i jobben min er å lytte, og finne ut av kundens behov og deres smak. Det som gjør det ekstra gøy, er at ingen har helt lik stil. Man må stille mange spørsmål og virkelig bli kjent med kunden, for å kunne gi de beste rådene til passet deres situasjon.

For Torild er det viktig å opplyse om at alle kundene kan få farge og interiørhjelp, selv med et budsjett.

– Vi forholder oss til budsjettene kundene har og planlegger etter det. Det er mye man kan gjøre med et lite budsjett også, forsikrer Torild.

Hennes beste tips for de som sitter på gjerde og lurer på hvilken farge man skal velge, eller hvor man skal begynne med et prosjekt, er å komme innom butikken.

– Man kan få mye hjelp i butikken. Du kan ta med deg tegninger, farger du liker, tenkte på om det er noen farger du absolutt ikke liker. Vi kan se på ulike produkter og sette sammen en plan sammen med deg. Jeg anbefaler også alle å ta med seg fargeprøver. Fargene endrer seg i ulikt lys, og det kan være vanskelig å se noe ut fra en liten prøve hos oss. Kjøp med deg en prøveboks og mal på veggen.

– Gode tilbakemeldinger lever jeg lenge på

Vil du ha litt ekstra hjelp er det lurt å booke et hjemmebesøk.

– Man ser mye på et bilde, men med et hjemmebesøk får vi bedre oversikt og en god romforståelse. Vi ser hvordan lyset faller i rommet og det er lettere å komme med råd og veiledning.

Hver dag hjelper Torild til med oppussingsspørsmål og fargevalg. Noen kunder er så fornøyd med hjelpen de får, at de kommer innom for å vise det ferdige resultatet.

– Det hender rett som det er at det kommer noen innom, for å fortelle hvor fint de har fått det hjemme etter å ha fått råd hos meg. Det er utrolig morsomt å få se det ferdige resultatet av noe man har vært med på å planlegge. Gode tilbakemeldinger lever jeg lenge på. Det er noe av det som gjør jobben min så fin, smiler Torild.

– Alle farger kan bli fine

Når man jobber med farger hele dagen, får man kanskje en favorittfarge?

– Jeg er veldig glad i lilla, men ikke som farge på veggen. Jeg hadde nok flere favorittfarger før jeg begynte i denne jobben, nå syns jeg det er sammensetningene av fargene og miljøet rundt som gjør en farge fin. Alle farger kan bli fine i riktige omgivelser. Ofte tror man kanskje at fargene ikke passer sammen, men så ser man helheten og det viser seg å bli veldig fint.

Torild beskriver sitt eget hus som et prakteksempel på fargekombinasjoner man kanskje tror ikke kommer til å passe sammen ved første øyekast.

– Jeg har et gammelt hus fra 1840, det har gul/grønn stue, blått kjøkken og rosa gang. Farger som kan høres mye ut, men det er de opprinnelige fargene i huset og passer godt sammen. For meg er det viktig med farger hjemme, jeg hadde blitt trist hvis alt skulle vært hvitt og grått.